5 Resort Atas Air Yang Popular Untuk Bulan Madu Di Malaysia

Jomlah Follow Kami Di Instagram

Percutian Bulan Madu tidak dapat di pisahkan untuk mereka yang baru sahaja berkahwin. Destinasi bulan madu pastinya sukar untuk pengantin membuat pilihan yang terbaik. Suasana yang harmoni dan romantic semestinya menjadi pilihan utama. Bak kata mereka yang bakal berkahwin ini “Bulan madu sekali, jadi mahal sikit pun tak mengapa”

Di sini kami beri 7 pilihan resort/chalet atas air yang pastinya romantic dan harmoni  untuk anda reiki dan buat pilihan bersama pasangan anda.

#1 – Lexis Hibiscus Port Dickson

Terletak di Port Dickson, Negeri Sembilan. Jika anda tidak suka berjalan jauh dan hanya mahu merehatkan diri dalam bilik maka destinasi ke water chalet ini amat lah di rekomendasi.

\"5

Pemandangan dari atas

\"5

\"5

\"5

#2 – Avani Resort

Terletak di Sepang, Selangor. Resort ini mempunyai spa jadi selain menghabiskan masa di bilik mungkin juga pasangan boleh menghabiskan masa di spa resort ini

\"5

\"5

\"5

\"5

\"5

#3- Pangkor Laut Resort

Satu-satu resort water chalet di Pangkor. Resort ini antara resort terawal yang menggunakan konsep water chalet di Malaysia. Jika anda adalah pasangan yang sukar mendapat cuti panjang maka destiasi ke Pangkor Laut memang amat sesuai.

\"5

\"5

\"5

\"5

#4 – Berjaya Langkawi Resort

Berjaya hotel juga mempunyai water chalet sendiri. Water chalet mereka terletak di Langkawi. Seperti mana yang kita tahu jenama di bawah hotel Berjaya itu sendiri tidak pernah mengecewakan pengunjung. Jadi kami pilih untuk letakan hotel ini sebagai destinasi water chalet sebagai destinasi resort pilihan.

\"5

\"5

\"5

\"5

#5 – Sipadan Water Village

Antara resort popular untuk water chalet di Malaysia. Selain keindahan resort keindahan Pulau ini sendiri sudah cukup mengapa anda perlu datang ke Pulau Sipadan untuk bulan madu dengan si dia.

\"5

\"5

\"5

\"5

#6 – Water Bungalow Resort

Terletak di Pulau Mabul di Sabah. Keindahan Pulau Mabul sememangnya setaraf dengan keindahan pulau-pulau yang cantik di dunia. Resort ini menambahkan lagi keunikan bagi siapa yang berkunjung ke sini. Lebih lagi pada pasangan mempelai yang baru mendirikan rumah tangga.

\"5

\"5

\"5

\"5

 

#7- Langkawi Lagoon Resort

Hotel ini terletak di Pulau Langkawi. Sememangnya mereka mempunyai pakej bulan madu yang menarik yang mana mereka akan menempatkan pasangan dalam bilik di posisi view yang terbaik bertaraf studio suite. Pasti percutian bulan madu ke sini akan anda abadikan seumur hidup bersama pasangan.

 

\"5

\"5

\"5

 

 

 

Jomlah Follow Kami Di Instagram

Jom Baca Lagi : Lelaki Ini Travel & menari Di Seluruh Dunia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sumber Foto : Beto Frota, FabIndia, Phalinn Ooi, pigswillb, Adele, Mohd Nadly Aizat Mohd Nudri, Boon

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: